Funnelin matkalla kohti seuraavaa etappia syntyi ajatus yrityksen ulkopuolisen osaamisen hyödyntämisestä. Yrityksen johto tunnisti osaamisalueita, joita tulisi vahvistaa. Yhtä aikaa nähtiin myös, että vahvistamisen tarve ei kuitenkaan ollut perinteisen työn eli rekrytoinnin kokoinen. Eikä muotoinen. Tarve ilmeni uudenlaisena näkymänä, uteliaana innostuksena: Mitä tuolla on? Jotain, mikä voisi auttaa juuri meitä ja juuri nyt?

InHunt Group etsi yhteiskehittelykumppaneita uusien Advisory Board -toimintamallien muotoiluun. Inspiraatiota toimintamalleihin haettiin USA:sta ja niitä haluttiin muokata Suomen markkinaan ja elinkeinoelämään täydellisen sopiviksi.

Tälle polulle lähti Funnel innolla mukaan. Ei vain luomaan itselleen uudenlaista ja tehokasta Advisory Boardia, vaan tukemaan muitakin yrityksiä olemalla mukana tämän uuden toimintamallin rakentamisessa.

 

Nyt Advisory Board -toimintamallit ovat valmiit.
Uuden Advisory Boardin startatessa jännitys ja innostus on käsin kosketeltavaa!

 

Ehkä monelle yrityksen tai hallituksen puheenjohtajalle ei ole tullut mieleenkään, että ulkopuolinen neuvonantaja voisi olla hyödyksi yrityksen haasteissa tai mahdollisuuksien saavuttamisessa. Ensimmäiseksi voi myös tulla mieleen hakea ulkopuolista osaamista hallitukseen. Hallitustyöstä iso osa on kuitenkin hallintoa. Joten kun tarve on isompi kuin mitä hallitustyön aikaikkuna sallii, rohkea ratkaisu onkin hakea monta superosaajaa ja perustaa Advisory Board.

Uuden toimintamallin mukaan Boardille ratkottavaksi annettava asia tulee kirkastaa mahdollisimman pitkälle: haasteen sanallistaminen yhdessä on tärkeää työtä, jotta Board pystyy tarttumaan toimeen ”amerikkalaisen” business-tehokkaasti. Sanallistaminen tarkoittaa haasteen kuvailua myös ajan suhteen: kauanko tilanne (ongelma tai mahdollisuus) on ollut olemassa tai näkyvissä, ja kuinka kauan sen annetaan olla ennen kuin sen ratkomiseen ryhdytään. Entä missä ajassa se ratkotaan?

Boardia varten myös mietitään todella tarkasti työskentelytavat: kuka tekee, mitä tekee, milloin tekee ja mitä tapahtuu esimerkiksi tapaamisten välillä.

 

Toimintamalli ohjaa myös pohtimaan,
mitä Advisor saa tästä kaikesta.

 

Kun luotu Board lopulta miehitetään, itse haasteen ratkomisen lisäksi jäseniä houkuttelee uuden toimintamallin oppiminen. Vuoden verran Boardissa toimineena, jokainen jäsen voi jo sanoa itseään ihan konkariksi: tätä on yrityksen neuvonantajana toimiminen tehokkaasti ja palkitsevasti. Myös Funnelin päässä iloitaan! Kaikkien suusta starttausvaiheessa kuultiin: ”Yhtäkään tapaamista en jättäisi väliin”. ”Edes toisella mantereella olo ei ole este osallistumiselle”, Funnel Oy:n toimitusjohtaja Mika Rautiainen iloitsee.

”Haluan rohkaista myös muita yrityksiä miettimään, voisiko Advisory Board ollakin ratkaisu juuri siihen haasteeseen, jota parhaillaan mietitään”, Mika jatkaa, ”ja InHunt Groupilta nämä toimintamallit saa ihan jokainen. Eikä maksa mitään”.

Tarja Ilvonen
Johtaja Board Competencies, Senior Headhunter, InHunt Group
Member, Advisory Board, Funnel

LinkedIn